“Режим раба”. Макс Сергєєв, який служив у ДШВ, розповів, що насправді відбувається у ЗСУ

389

Відомий спортивний журналіст та колишній президент Федерації баскетболу Києва (2016-2020 роки) Макс Сергєєв опублікував великий допис у соцмережах, де розповів про засилля несправедливості в українській армії.

Сергєєв після початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт, – пише OBOZ.UA.

"Режим раба". Макс Сергєєв, який служив у ДШВ, розповів, що насправді відбувається у ЗСУ

Через 2,5 року Макс за станом здоров’я зміг піти з ЗСУ, зізнавшись, що його рішення звільнитися було пов’язане з відсутністю гарантій справедливості в країні.

“Я так і не дізнався, коли у мене з’явиться можливість демобілізуватися без особистих причин. З одного боку, конституція гарантує всім рівноправність, з іншого – мені незрозуміло, чому моя дитина зростає без мене, тоді як інші мають поруч батька? Відсутність розуміння термінів служби , нормальної перепочинку і адекватної реабілітації – демотивують сильніше за прильоти. Тому що прильоти трапляються час від часу, а відчуття, що тебе поюзали – постійно”, – пише експрезидент ФБК у Facebook.

"Режим раба". Макс Сергєєв, який служив у ДШВ, розповів, що насправді відбувається у ЗСУМаксим Вікторович запитує, чому одні існують у режимі раба, а для інших нічого не змінилося?

“Чому через 2,5 роки, будучи добровольцем, в мене прав менше, ніж у людини, яку зараз тільки планують мобілізувати? Я чесно спробував знайти собі місце, де зможу продовжувати і бути корисним, бо перестав і фізично і морально вивозити навчальний центр. Всі мої пошуки розбивались вщент в той момент, коли люди дізнавались, що я вже служу. Тобто мій досвід і вміння – це не перевага, а недолік?!” – пише вже колишній десантник.

"Режим раба". Макс Сергєєв, який служив у ДШВ, розповів, що насправді відбувається у ЗСУСергєєв не розуміє, чому всі його контузії, поранення, втрата працездатності стають виключно його проблемою та проблемою його сім’ї.

“Втратив слух? Нічого, послужиш ще. Ми дамо тобі можливість отримати якісь слухові апарати з найдешевшої лінійки і там де ми самі визначимо, але тільки на час служби, а потім якось сам. Мммммм, твої друзі придбали тобі нормальні слухові апарати? Ми із задоволенням скористаємось тим, що ти знов став майже повноцінним…” – не приховує емоцій автор.
"Режим раба". Макс Сергєєв, який служив у ДШВ, розповів, що насправді відбувається у ЗСУСергєєв упевнений, що міняти щось знизу майже неможливо.

“Якщо командир адекватний, він тобі це пояснить, якщо ні – тебе позбудуться. Можливо, у процесі ти загинеш, бо під час війни це легко робиться”, – зізнався Макс.
"Режим раба". Макс Сергєєв, який служив у ДШВ, розповів, що насправді відбувається у ЗСУСергєєв, звільняючись, дізнався, що держава не повинна компенсувати йому все те, що він купив за власний кошт, коли йшов добровольцем.

“З виданої у мене була тільки зброя, тому що я мобілізований, а не контрактник”, – дивується Сергєєв, принагідно розповідаючи історію, як йому не дали підписати професійний контракт.

“А знаєте чому я не контрактник? Навесні 2023, прям перед тим, як мене відправляти на навчання у Францію, мені запропонували контракт і офіцерство. На той момент я вже пів року був на посаді командира взводу (звичайно ж неофіційно, бо якщо б це було офіційно, мені б довелось доплачувати), іноді навіть виконував обов’язки командира роти. Для підписання цього контракту я був відправлений в Дніпро на ВЛК, вдало його пройшов (мені довелось домовлятися з лікарями, бо якщо ти підписуєш контракт з ДШВ, ти маєш бути здоровим як космонавт, ха-ха-ха). Повернувшись із Франції я дізнався, що мій контракт десь про***вся, запросили приїхати підписати ще один. Мене вже всі вітали з “мамлеєм”, а командир підрозділу при кожній зустрічі казав: “Документи ось-ось будуть, не хвилюйся”…Потім сталося Роботине і в шпиталі, вже в Києві, коли я вирішив поцікавитись, що там як з моєю службою, з’ясувалося, що контракт знов “загубився”, а моє офіцерство разом з ним…” – підсумував Сергєєв.

"Режим раба". Макс Сергєєв, який служив у ДШВ, розповів, що насправді відбувається у ЗСУ

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини