Захоплення землі музею в Пирогові: у Мінкульті вважають, що рейдери мають спільників у держорганах

246

Міністерство культури подасть касаційну скаргу на рішення апеляційного суду, який передав у власність сторонньої компанії частину території музею в Пирогові. У міністерстві вважають, що рейдери мають спільників у державних органах.

Про це виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв сказав під час пресконференції, цитують «Укрінформ» та «Еспресо», – пише Громадське.

За словами міністра, таку скаргу подадуть уже сьогодні. Він додав, що міністерство також працюватиме з колегами з міністерства юстиції, щоб там теж подали касаційну скаргу на рішення суду.

Карандєєв розповів, що Мінкульт звернувся до антирейдерського офісу Міністерства юстиції, де вирішили скасувати незаконну реєстрацію земельної ділянки музею за компанією «Манеж-Холл». Утім представники компанії пішли до суду з проханням скасувати рішення Мін’юсту.

Міністр запевняє, що в суді «Манеж-Холл» спирався на підроблені документи й це доведено. Господарський суд міста Києва відхилив позов компанії. А проте, там подали апеляцію на рішення суду й виграли його.

«Позитивне рішення на користь ТОВ “Манеж-Холл”, прийняте апеляційним судом, було ухвалено неправомірно, з помилками», — сказав Карандєєв і висловив сподівання, що касаційну скаргу розглянуть «відповідно до українського законодавства і совісті, як це мають робити судові органи».

На його переконання, рейдери «мають спільників у державних органах» та давно планують «вкрасти» територію Національного музею народної архітектури та побуту.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини