Сирський тримав операцію в Курській області в секреті та приховував від Заходу, – The Economist

379

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський тримав у секреті підготовку операції в Курській області. Збройні Сили приховували плани від західних союзників.

За словами журналістів, Сирський ділився планами лише з вузькою групою генералів і силовиків. Він також спілкувався з президентом сам на сам, без його співробітників, – пише 24 канал

Підготовку операції на Курщині тримали в секреті

В матеріалі The Economist йдеться, що армійська розвідка проводила більшу частину розвідки, замість того, щоб покласти її на ГУР, українську військову розвідку, було включено в процес лише на пізній стадії.

Джерело видання стверджує, що західних союзників також навмисно не інформували.

У Сирського вже було дві попередні операції, які зірвав Захід. Одного разу був витік інформації росіянам, а в іншому випадку операцію наказали перервати, – йдеться у статті.

Військове командування розглядало кілька сценаріїв наступальної операції: удар по Брянській області на півночі; удар по Курській області; поєднання двох або більше атак одразу. Головна мета полягала в тому, щоб відтягнути війська з Донбасу та отримати переваги для майбутніх переговорів.

Саме мінімум комунікації дозволив українцям розпочати атаку до того, як росіяни зрозуміли, що відбувається.

Вони (росіяни, – 24 Канал) усвідомлювали, що щось може статися, але припустили, що нам знадобиться дозвіл американців на таку сміливу операцію, – цитують журналісти українське джерело.

Коли Захід поставили перед фактом, він уже не заперечував.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини