Україна на порозі найскладнішої зими із часів Другої світової війни

310

Зима 2024 – 2025 років може стати найважчою для українців. А все тому, що Україна втратила половину своїх енергетичних потужностей через російські обстріли, що створює загрозу для населення в умовах майбутньої зими.

Про це пише 24 канал

Зима – загроза для України

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що з весни 2024 року Росія значно посилила атаки на енергетичну та цивільну інфраструктуру України. Вона зазначила, що деякі обʼєкти були зруйновані повторно, навіть після швидкого відновлення.

Представниця ЄС застерігає, що відключення електроенергії в українських домівках призведе до припинення роботи основних комунальних послуг. Зокрема, не працюватимуть водяні насоси та каналізаційні системи, а також може вийти з ладу опалення.

Наступна зима, найімовірніше, перевірить стійкість українського народу так, як не було на нашому континенті з часів Другої світової війни, – заявила чиновниця.

Російська армія своїми обстрілами руйнує резервні генератори, теплові пункти, сховища та електростанції, що, за словами Сімсон, “перетворило реконструкцію на сізіфову працю”. Вона також попереджає, що зима 2024 – 2025 років може принести українцям “справжню гуманітарну катастрофу”.

На сьогодні Росія знищила або захопила близько 9 гігаватів електроенергії, що виробляється Україною. Це половина електроенергії, необхідної Україні взимку,
— наголосила чиновниця.

Таким чином, єврокомісар звернулася до міжнародної спільноти із закликом надавати Україні всебічну допомогу, зокрема:

  • ремонт пошкоджених електро- та теплогенерувальних об’єктів;
  • постачання більшої кількості генераторів;
  • установку сонячних панелей на дахах лікарень, шкіл і житлових будинків, адже децентралізована генерація електроенергії менш вразлива до атак;
  • збільшення обсягу електроенергії, що може бути експортована в Україну з країн Європи;
  • посилення захисту енергетичної інфраструктури.
Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини