Колонію в Оленівці могли підірвати: Арестович повідомив, що утримувані, ймовірно, були мертві ще до вибуху

1702

Атака російських військ на колонію в окупованій Оленівці більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння у самій будівлі, аніж на результат артилерійського обстрілу.

Російські війська могли влаштувати пожежу, на момент початку якої утримувані полонені могли бути вже мертві, – пише ТСН.

Про це радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомив у Мережі.

“Фахівці-піротехніки, аналізуючи російське відео з Оленівки, кажуть, що картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж результат обстрілу”, – йдеться в опублікованій інформації.

“Попередньо, це не стільки (або не тільки) обстріл, скільки схоже на спробу прибрати сліди злочину після подій, що відбулися в будівлі. Одна з головних ознак – люди в будівлі не розкидані, як від вибуху, а схоже, що обгоріли тіла людей, які вже були мертві на момент початку пожежі“, – пояснив Арестович.

В Офісі генпрокурора уточнили, що внаслідок удару з боку російських військ по колонії №120 в Оленівці загинули близько 40 людей, ще 130 осіб зазнали поранень. Прокурори розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

“Встановлено, що у цій колонії окупантами організовано місце несвободи, де протиправно утримують цивільних осіб та військовополонених Збройних Сил України”, – зазначили в повідомленні.

Триває досудове розслідування.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини