Зеленський – студентам Стенфордського університету: Україна – країна, де можливо все (відео)

894
фото: Depositphotos

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 2 вересня, провів зустріч у Стенфордському університеті (США). Захід відбувся в межах робочої поїздки глави держави до Америки.

Український лідер виступив перед студентами та науковцями, почавши свою промову з жарту. Він сказав, що був тут уже кілька разів, але потім додав: “У мріях”. Аудиторія засміялася, після чого Зеленський представився та продовжив виступ. Подія транслювалася на Facebook-сторінці Офісу президента, – пише Оbozrevatel

Зазначимо, що глава української держави почав виступати англійською мовою. Потім він перейшов на українську, попросивши перед цим дозволу та сказавши, що поважає історію, культуру та мову США.

Зеленський у Стенфордському університеті

Він розповів публіці про Україну, її реформи та агресію РФ. Можливо все – так можна описати країну, якщо робити це в двох словах, вказав Зеленський.

“Україна будує сотні кілометрів доріг, мостів – і це можливо. Україна протистоїть Росії, яка анексувала й окупувала частину країни, будує демократію, розбудовує антикорупційні інститути, запроваджує електронне декларування, корпоративне управління, запускає ринок землі”, – розповів президент.

Наша країна однією з перших у світі ввела цифровий паспорт і розвиває державу в смартфоні.

Також, як додав Зеленський, в Україні готується впровадження електронного голосування. Тобто проголосувати на виборах можна буде з дому або навіть з-за кордону.

Президент висловив переконання, що країна стане сильною й успішною. “У всьому світі відома американська мрія. Але ми втратили багато часу, у нас немає часу мріяти. У нас немає української мрії, у нас є українська мета… Ми повернемо своїх людей. Для нас це дуже важливо – повернути Крим і Донбас. Ми будемо сильною і успішною країною – лідером Європи”, – заявив Зеленський.

Цікаво, що як приклад президент наводив багато особистих ситуацій. Так, його перемога на виборах символізує те, що в Україні можливо все, сказав політик.

Крім того, він розповів, що його дружина народжувала першу дитину в Кривому Розі, а він тоді перебував по роботі в Києві. На дорогу Зеленський витратив аж 10 годин, хоча відстань не така велика, – через жахливий стан асфальту. “Я хотів це змінити”, – сказав глава держави.

А після народження другої дитини, як розповів президент, він витратив на бюрократію і оформлення документів 20 годин. Це він також мріяв змінити, і це стало можливим, коли він став президентом і привів до влади ефективних людей.

 

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини