“Друг Тихон”: чим живе, як грає на бандурі та надихає вояків найстаріший боєць УДА

1384

Ім’я 77-річного бійця Бориса Мельника занесли до Книги рекордів України як найстаршого добровольця, який боронить державу на сході.

Результат пошуку зображень за запитом "борис мельник АТО"

Сміливий, оптимістичний та вмотивований, його всі поважають та його прикладом надихаються – так про Бориса Мельника розповідають побратими. Попри поважний вік, той старанно виконує завдання на передовій, а у вільний час підтримує молодших бійців, граючи на бандурі, розповідає 5.ua.

“Він неймовірний кобзар, він знає життєві історії. Його сила просто в його присутності, і наше завдання, щоб він якнайдовше біля нас знаходився. Опора та приклад для наслідування”, – каже про пана Бориса командир 8-го батальйону УДА Андрій Гергерт.

Відстоювати свою громадянську позицію Борис Мельник почав ще під час Революції Гідності, а на війну рушив за синами, які 2014-го почали воювати у зоні АТО у лавах добровольців. Відтоді вже п’ятий рік на передовій. За спиною чоловіка – бої під Авдіївкою, Старогнатівкою та Пісках. Каже, по-іншому і бути не могло.

“Мені соромно було залишатися вдома в той час, коли Україна в небезпеці, коли споконвічний ворог посунув і така з’явилася надія, що може врешті-решт ми позбудемося цього ворога назавжди”, – пояснює боєць.

За свій поважний вік Бориса Мельника занесли до Книги рекордів України як найстаршого бійця, який воює на сході України.

“Він є прикладом незламності козацького духу як для сучасників, так і для майбутніх поколінь”, – кажуть побратими.

Сам герой ділиться: вік йому не завада. Війну не покине, а боротиметься до кінця.

“Одна мрія і бажання – щоб швидше війна закінчилася, ніж я. І все”, – каже Борис Мельник.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини