Порошенко відповів на петицію щодо захисту традиційних сімейних цінностей

1850
Порошенко відповів на петицію щодо захисту традиційних сімейних цінностей

Президент Петро Порошенко відповів на петицію щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Повідомляє Громадське

Як ідеться у відповіді президента щодо петиції, він поділяє «стурбованість громадськості щодо порушеної проблеми».

«Наше спільне завдання – побудувати толерантне, демократичне та європейське суспільство в Україні», — написав він.

Стосовно заборони на законодавчому рівні пропаганди і популяризації ЛГБТ, президент зазначив, що обов’язком кожної людини є не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Також він нагадав, що згідно із Конституцією, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Крім того, відповідно до законодавства України, забороняються будь-які форми дискримінації, в тому числі й підбурювання до дискримінації.

«Отже, будь-які законодавчі ініціативи, спрямовані на обмеження конституційних прав, є неконституційними», — наголосив Порошенко.

Щодо сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні, президент зазначив, що відповідно до Конституції України, «шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка».

«Кожен із подружжя має рівні права і обов’язки у шлюбі та сім’ї. Батьки зобов’язані утримувати дітей до їх повноліття», — написав Порошенко.

Нагадаємо, на початку травня петиція щодо захисту традиційних сімейних цінностей набрала необхідні 25 тисяч підписів для того, щоб її розглянув президент.

Автор петиції пропонував на законодавчому рівні підтримати та захистити традиційні сімейні цінності, а також заборонити пропаганду і популяризацію ЛГБТ.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини