Генпрокурор Костін подав у відставку: причина

106

Генпрокурор Андрій Костін подав у відставку на тлі скандалів з МСЕК і прокурорами з інвалідністю. Про це стало відомо у вівторок, 22 жовтня.

Заяву Костіна, у якій він особисто повідомив про своє звільнення, опублікували на сторінці Офісу генпрокурора. Раніше прокурор взяв участь у засіданні РНБО під головуванням президента Зеленського щодо “аморальної ситуації з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів”, – пише 24 канал.

Як прокоментував Костін своє рішення звільнитися

У своїй заяві Костін розповів, що наразі на всіх рівнях в державі тривають перевірки та розслідуються кримінальні провадження щодо “ганебних фактів зловживань”. Частину із них виявлено і в системі органів прокуратури.

“Вважаю абсолютно правильною позицію Президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі політична відповідальність”, – сказав він.

Після цього він подякував президенту Зеленському й Верховній Раді за довіру та оголосив про свою відставку.

В даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора, – заявив Костін

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини