Готується окремий пакет фінансування виробництва дронів на 800 мільйонів, – Зеленський

126

В понеділок, 21 жовтня, стало відомо про нове рішення Сполучених Штатів щодо підтримки України. Йдеться про новий оборонний пакет обсягом 400 мільйонів доларів.

Також готується ще окремий пакет фінансування на виробництво українських дронів. Про це президент Володимир Зеленський розповів під час вечірнього звернення до українців, – пише 24 канал.

Готується окремий пакет фінансування виробництва дронів

Готується ще окремий пакет фінансування на виробництво українських дронів – 800 мільйонів доларів, – анонсував Зеленський.

Президент наголосив, що Україна вдячна за цю підтримку і, як він зауважив, “нам потрібно, щоб попри будь-які загрози політичного характеру у світі, Україна могла незмінно захищати свій суверенітет, свою незалежність і обов’язково це буде”.

Нагадаємо, що сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін під час візиту до Києва оголосив про виділення нового пакету допомоги у розмірі 400 мільйонів доларів.

Під час візиту до Києва Остін не розкривав деталі, що увійшло до пакету допомоги для України. Проте журналісти західних ЗМІ отримали лист від Пентагону.

Так, стало відомо, що в рамках пакету на 400 мільйонів доларів Україна отримає:

  • боєприпаси для ракетних систем HIMARS;
  • 155-міліметрові та 105-міліметрові артилерійські боєприпаси, а також 60-міліметрові, 81-міліметрові та 120-міліметрові мінометні системи та снаряди до них;
  • протитанкові ракети TOW і протитанкові комплекси Javelin та AT-4;
  • бронетранспортери М113;
  • супутникові засоби зв’язку, стрілецьку зброю та боєприпаси, гранати та навчальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт;
  • обладнання для захисту критичної національної інфраструктури;
  • запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, навчання та транспортування.
Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини