“Ненавиджу цих х*хлів”: СБУ затримала посадовця “Укренерго”, який виправдовував злочини РФ

97

Служба безпеки України затримала посадовця національної компанії “Укренерго”, який виправдовував воєнні злочини росіян та заперечував державність України.

Про це пише УП, посилаючись на СБУКиївська обласна прокуратура, співрозмовник “Української правди” в правоохоронних органах  

“За даними слідства, один з керівників підрозділу держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів об’єднаної енергосистеми України, виправдовував збройну агресію РФ і вихваляв її учасників”.

За даними джерела УП, йдеться про Олега Грибенка.

Крім того, як свідчать матеріали розслідування, під час телефонних дзвінків своїм приятелям фігурант “зливав” їм інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів по українських енергооб’єктах, зазначають у спецслужбі.

СБУ також оприлюднила частину розмов підозрюваного.

Фігуранта справи затримали за місцем проживання у Києві. Під час проведених обшуків у нього виявили листування зі схвальними відгуками про кремлівський режим та символіку радянських часів комуністичного режиму колишнього СРСР.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури посадовцю НЕК “Укренерго” повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Прокуратура зазначає, що суд арештував підозрюваного.

В НЕК “Укренерго” повідомили, що з 14 жовтня відсторонило від виконання посадових обов’язків вищевказаного співробітника.

У компанії запевнили, що забезпечують максимальну співпрацю зі слідством.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини