ДБР затримало Сергія Гнезділова, який публічно заявив про залишення військової частини

89

Військовослужбовець Сергій Гнезділов, який наприкінці вересня заявив що публічно “пішов у СЗЧ”, повідомив, що його затримали. У ДБР підтвердили цю інформацію.

21 вересня військовослужбовець 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Сергій Гнезділов оголосив, що самовільно залишив частину. Захисник пояснив, що у такий спосіб чином він хоче привернути увагу до проблеми щодо браку чітких термінів служби, – пише 24 канал.

Гнезділова затримали

Про своє затримання Сергій повідомив на сторінці у Facebook.

У Державному бюро розслідувань теж оприлюднили інформацію щодо затримання порушника.

Там уточнили, що 23 вересня 2024 року Донецька спецпрокуратура у сфері оборони Східного регіону за фактом публікацій у ЗМІ відкрила провадження щодо дезертирства військовослужбовця та доручила розслідування ДБР.

Наступного дня у бригаді також призначили службове розслідування, за результатами якого визнали, що військовий “вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення”.

Попередньо встановлено, що на початку вересня військовослужбовець був направлений до госпіталю для медогляду ВЛК, однак на справді обстеження не проходив та в медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся та впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини