Журналісти про звільнення Буданова: Він конфліктує із Сирським, а Зеленський не задоволений ГУР

164

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов має конфлікт із головнокомандувачем Збройних сил Олександром Сирським, через що розвідку не залучили до проведення Курської операції.

Про це пише «Forbes Україна» з посиланням на власні джерела в оборонному секторі та оборонному комітеті Верховної Ради, – пише Громадське.

Причина конфлікту в тому, що ГУР, яке очолює Буданов, нібито не ділиться з Сирським певними даними розвідки.

Крім того, голова розвідки начебто не подобається голові Офісу президента Андрію Єрмаку, як і всі люди, «які мають медійну вагу й підтримку партнерів». Прогнози Буданова про терміни завершення війни, мовляв, не йдуть на користь команді президента Володимира Зеленського, а суспільство їх нібито сприймає негативно.

Сам Зеленський «не в захваті від певних операцій ГУР, що не мали успіху». Про які операції йдеться — невідомо. Іще одна причина, через яку, на думку журналістів Forbes, Буданова можуть звільнити, — це те, що ГУР «хоче замкнути на собі нетипові для себе процеси», зокрема виробництво дронів.

А втім, співрозмовник в Офісі президента каже, що звільнення Буданова найближчі два тижні точно не буде, але, за даними депутатів з оборонного комітету, воно можливе впродовж найближчих місяців.

Чутки про звільнення Буданова
Наприкінці вересня міністр оборони звільнив Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка з посад заступників начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Як писали ЗМІ, сам він звільнення своїх підлеглих не погоджував.

На тлі цього народний депутат і член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін розповів NV, що чутки про те, що керівника ГУР можуть замінити, «є давно». Він припускав, що у глави ГУР нібито не складаються стосунки з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Про це казали й журналісти.

Згодом джерело NV у силових структурах підтвердило, що Буданов невдовзі може залишити свою посаду і, ймовірно, вже обрано його наступника.

А напередодні радник глави Міноборони Кирило Тимошенко натякнув, що інформація про звільнення голови ГУР може бути неправдивою. А потім і міністр оборони Рустем Умєров сказав на засіданні парламентського Комітету з нацбезпеки, що наразі цього не обговорюють.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини