Непереможний дух: боєць 3 ОШБр, який втратив кисть у боях, підкорив вершину Казбек

101

Український військовий Олег “Шах” Шахов з 3 ОШБр здійснив вражаюче сходження на вершину гори Казбек. Зробив він це з однією здоровою рукою, адже у боях за Україну втратив одну кисть.

Зробив він це всього за два дні, замість звичайних п’яти. Про це пише 24 канал.

Що відомо про сходження українського військового

Олег Шахов служить у 1 роті 2 штурмового батальйону 3 ОШБр. У бригаді розповіли, що він “відчайдушно рубився” в Авдіївці, де отримав своє перше поранення. Попри це, він повернувся до служби і продовжив знищувати окупантів в Орлівці, де втратив кисть.

Лише через пів року після цього він знайшов в собі сили для підкорення гір і піднявся на вершину Казбек – стратовулкан у східній частині центрального Кавказу, висота якого становить 5054 метри.

Ідея піднятися на Казбек з військовим належить українській рекордсменці та альпіністці Тетяні Яловчак, яка підкорила сім найвищих вершин на всіх континентах і шість найвищих вулканів. Вона також була керівником експедиції, у якій допомагав представник Грузії, який підтримує Україну і 77 разів піднімався на Казбек.

Нам потрібно показувати наших героїв. Військового я шукала з травня, – повідомила альпіністка Яловчак.

За її словами, нормальне сходження на вершину зазвичай триває п’ять днів, проте українці впоралися всього за два.

“Було то морозно, то спекотно, то розмито від хмар так, що нічого не видно, то сонячно, і здавалося, наче обличчя горить, без акліматизації та сну було важко, але ми змогли! Головний біль. Нудота. Погода псувалася, нам не можна було чекати, і ми піднялися за два дні”, – пояснив Олег Шахов.

Своє сходження він присвятив українським воїнам.

“Ми пам’ятаємо кожного з вас. Клянуся, побратими, не було і дня, щоби ми заснули і не подумали про когось. Цю справу ми доведемо до кінця. Слава Україні!”, – сказав військовий.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини