“Я вся в крові була, це було жахливо”: очевидці про нічний російський обстріл Запоріжжя

89

Росія обстріляла Запоріжжя пізно ввечері 22 вересня. Ймовірно, окупанти вперше вдарили керованими авіаційними бомбами.

Місцева жителька Аліна розповіла Суспільному, що під час вибуху поверталась з роботи. Удар пошкодив їй квартиру, – пише 24 канал.

Що відомо про наслідки атаки по Запоріжжю

Двері у ванну вилетіли – скрізь скло. Вікон на кухні немає, шматка стіни немає. М’який диванчик – він весь розвалився. Телевізор злетів зі стіни. Усе розкидано, побито, потрощено. На балкон виходити не можна. Нам сказали, що він може впасти. Уся квартира в склі. Фіранка висіла на вікні, а ваза стояла на підвіконні. Вся постіль у склі,
– розповіла Аліна.

Інша місцева жителька Надія Шоріна у момент атаки росіян відпочивала та на неї посипалось скло.

“Це жах: я ніколи не очікувала, що на наш будинок таке може впасти. Я прокинулася від того, що на мені лежить скло, а інше – біля дивану. Я вся в крові була. Це було жахливо. Відвезли мене в міську лікарню, перев’язали рани”, – розповіла пані Надія.

Її невістка Тетяна Сніжко розповіла, що свекруху з квартири деблокували рятувальники.

“Мама Надія зателефонувала, каже, що вікна лежали на ній. Їй порізало ноги, руки. Рятувальники її визволяли, бо двері заклинило. Ми приїхали, а її на швидкій відвезли. Ми її забрали, зараз вона піднялась забрати речі”, – пригадала Тетяна Сніжко.

Подружжя Книшів розповіло, що теж опинилось заблокованим у квартирі, їм допомогли рятувальники.

У цей момент дружина помідори закривала. І воно як бахнуло – все полетіло. Її почало трусити так, що я заспокоїти не міг. Ми вийти не могли, бо нас заблокувало. Кіт десь сховався, не можемо знайти. Дуже злякалися. Воно такий звук був: “Жух!” Мене з дивану скинуло, а дружину в коридор відкинуло, – пригадав чоловік.

Росія вдарила по Запоріжжю орієнтовно о 23:04 22 вересня. Згодом глава Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, що вороги частково зруйнували будівлі, вибухова хвиля та уламками пошкодили поруч розташовані будинки.

Станом на 00:56 23 вересня повідомляли про 6 поранених. Поліція розповіла, що Росія завдала шість ударів, попередньо, КАБами.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини