Росія місяцями знала про плани ЗСУ і намагалася запобігти вторгненню у Курську область – The Guardian

90

Російське військове командування передбачало вторгнення України в Курську область та розробляло плани щодо запобігання цьому протягом декількох місяців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

“Російське військове командування передбачало вторгнення ЗС України в Курську область та складало плани, щоб запобігти цьому протягом кількох місяців, згідно з документами, які українська армія захопила на залишених російських позиціях у регіоні”, – йдеться у повідомленні.

Документи, передані Guardian, також розкривають занепокоєння РФ щодо морального духу військовослужбовців під Курськом.

Наприкінці серпня The Guardian зустрілася з українськими спецпідрозділами, які вилучили документи через декілька годин після виходу з території РФ. Військові повідомили, що вони вилучили російські документи МВС, ФСБ та армії з будівель у Курській області, а пізніше надали їх для перегляду та фотографування.

Деякі з цих документів — це роздруковані накази, розіслані різним підрозділам, а інші – рукописні журнали, що фіксують події та проблеми на конкретних позиціях. Найраніші записи датовані кінцем 2023 року, тоді як найсвіжіші документи — лише за шість тижнів до того, як Україна почала операцію в Курській області 6 серпня.

Документи переважно походять з підрозділів 488-го гвардійського мотострілецького полку ЗС РФ, зокрема з другої роти його 17-го батальйону.

Російські військові документи містять багатомісячні попередження про можливе вторгнення в цей район та спробу захопити місто Суджа, яке вже понад місяць перебуває під українським контролем.

У повідомленні від 4 січня йшлося про “потенційну можливість прориву на державному кордоні” ЗСУ та наказувалося посилити навчання для підготовки до відбиття будь-якого нападу.

19 лютого командирів підрозділів попередили про плани України щодо “швидкого прориву з Сумської області вглиб російської території на глибину до 80 км з метою створення чотириденного „коридору“ до прибуття основних підрозділів української армії з бронетехнікою”.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини