“Нещасних газовиків там не було”, – у ВМС прокоментували ураження вишки в Чорному морі

295

Українські бійці знищили одну з газових вишок росіян у Чорному морі, про що стало відомо 10 серпня. У ВМС пояснили, як окупанти використовували об’єкт, передає 24 Канал.

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону розповів про так званий GPS-спуфінг, до якого вдавалися росіяни, – пише 24 канал.

Що робили росіяни на знищеній газовій вишці

Локація не використовувалася штатно. Для газовидобувної промисловості її не використовували, але використовували для того, щоб встановлювати різноманітне обладнання,
– сказав Плетенчук.

Росіяни засобами РЕБ подавали хибні сигнали GPS, щоб заважати тим системам, які на них орієнтуються, тобто вчиняли GPS-спуфінг. Це могло впливати на роботу зернового коридору.

Як повідомив Дмитро Плетенчук, окупанти постійно займаються GPS-спуфінгом, про що свідчать дані моніторингових платформ. Звісно, такі дії ставлять під загрозу безпеку цивільного судноплавства.

А ще загарбники перекидали на платформу персонал, зокрема, і за пів доби до атаки. Цивільного персоналу там не було – тільки військовий. Через це росіяни і не розганяють меседжі на кшталт “обстріляли бідних газовиків”

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини