Зеленський відповів, чи може Україна розпочати переговори без повного виведення військ Росії

423

У межах другого Саміту миру можуть розпочатися переговори між Україною та Росією. Це можливо навіть у разі присутності російських загарбників на території нашої держави.

Про це в інтерв’ю французьким ЗМІ заявив український президент Володимир Зеленський. За його словами, перемовини можуть бути, якщо навіть у той момент росіяни не виведуть свої війська з усієї української території,- пише 24 канал.

Чи можуть бути переговори без повного виведення військ Росії

Журналісти запитали в українського лідера, чи змінилися умови України для переговорів з Росією. Йдеться про те, чи є обов’язковою умовою повне виведення російських військ з території України.

Це не означає, що в цей момент (початку переговорів у межах другого Саміту миру – 24 Канал) ми будемо на кордонах 91 року. Це я вам відповідаю на ваше запитання. Ні, це не означає, – заявив він.

За його словами, подібний сценарій повного відновлення територіальної цілісності до початку переговорів є справедливим. Але це не означає, що його реально здійснити лише за допомогою використання зброї.

Володимир Зеленський наголосив, що наша держава та решта країн, які зацікавлені у припиненні війни, планують підготувати мирний план. І після цього подібні питання можна буде вирішити цілком дипломатичним шляхом.

Пізніше в українського президента перепитали, чи означає його заява те, що повне виведення військ Росії не є обов’язковою умовою для початку переговорного процесу. Він наголосив, що бажано, аби кордони були умовою.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини