“Притулилася та молилася”: що кажуть жителі Прикарпаття про ракетний удар Росії

634

Чергова масована атака в перший день літа торкнулася і Заходу України. По Івано-Франківщині прилетіло чотири ракети, було атаковано об’єкт енергетичної інфраструктури.

Росіяни атакували дві гідроелектростанції, там критично пошкоджене обладнання, а також ТЕС. Окупанти били по об’єктах енергетики у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях, – пише 24 канал.

Як прикарпатці пережили нічну масовану атаку

Вікон немає, двері поламані. Півтора року, як перекрила хату металочерепицею. Вона – пошкоджена. Усе падає, потріскане. Головне, що я втекла у коридор і сховалася між двома стінами. Притулилася та молилася,
– розповіла Галина Дмитрів.

Вибухова хвиля та уламки ракет зачепили її житловий будинок та літню кухню. А в її сусідки Софії Багири на подвір’я залетів уламок ворожої ракети. Будинок жінки та стодолу пошкоджено.

“Воно надлетіло так, що я швидко побігла двері відчиняти. Приїхала швидка – тиск 200 на 120. Вікна всі, двері, стелі – усе з нуля треба робити. Це – пекло. Ми живемо на пороховій бочці“, – констатує вона.

Дмитро Костик, чий будинок також пошкоджено, говорить: вибух пролунав близько п’ятої ранку. За його словами, і самі росіяни, і їхні діти горітимуть у пеклі за те, що вони роблять українцям.

Які наслідки російського удару по Прикарпаттю в ніч проти 1 червня

На щастя, з селян Більшівцівської громади нікого не госпіталізували, люди відбулися подряпинами та стрибками тиску. А от будинки та нежитлові приміщення треба відновлювати. Для цього вже привезли шифер, з Бурштину привезуть плівку та брезент. Загалом для пошкоджених приміщень потрібно закупити приблизно 540 листів шиферу, 180 квадратних метрів скла та 250 пар склопакетів.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини