Кулеба показав партнерам з ЄС фото хлопчика, чий батько міг загинути від обстрілу “Епіцентру”

450

Глава МЗС України Дмитро Кулеба 27 травня взяв участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу. Там український міністр показав фото хлопчика, чий батько міг загинути після удару ворога по “Епіцентру” у Харкові.

У контексті останнього російського обстрілу “Епіцентру” у Харкові Кулеба закликав європейських союзників збільшити та пришвидшити військову допомогу для України. Зокрема поставити додаткові системи ППО, а також підтримати удари України по військових цілях на території Росії, – пише 24 кнаал.

Кулеба показав фото хлопчика з Харкова

На початку онлайн-виступу у Раді глава українського МЗС показав своїм європейським колегам фото 8-річного хлопчика Михайла з Харкова. Батько цього хлопчика міг бути серед загиблих у будівельному гіпермаркеті “Епіцентр”, який росіяни знищили ударом 25 травня.

На фото ви бачите, як поліцейський бере в хлопця мазок ДНК, який потрібен для пошуку його батька серед можливих жертв цього удару, – розповів міністр.

Головний український дипломат наголосив, що цей черговий воєнний злочин є частиною систематичної стратегії Росії, яка намагається знищити життя Харкова та інших українських міст і громад. За словами міністра, “часу на рефлексії немає, потрібні дії”.

“Цілком зрозуміло, що потрібно зробити. Надати Україні додаткові Patriot та інші сучасні системи протиповітряної оборони, а також підтримати українські удари по військових цілях на території Росії”, – зазначив він.

Кулеба показав фото 8-річного Михайла

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини