СБУ та ТЦК помітили в елітному ресторані “Веранда на Дніпрі” у Києві: що там відбувається

673

15 грудня в одному з столичних закладів помітили співробітників СБУ та ТЦК. Мовиться про заклад “Веранда на Дніпрі”. Розповідаємо, що там відбувається.

Ввечері 15 грудня у мережі почали з’являтися повідомлення про те, що співробітники ТЦК та СБУ навідалися до елітного київського ресторану. Також надходили відомості про те, що військовозобов’язаним роздають повістки. У пресслужбі СБУ 24 Каналу розповіли, що відбувається

Проводять контрдиверсійні безпекові заходи

Як зазначили у пресслужбі СБУ, співробітники установи спільно з підрозділами МВС та Міграційної служби у Києві проводять контрдиверсійні безпекові заходи.

У рамках перевірки громадських закладів, яка відбувається вже третій день поспіль, перевіряються особи, потенційно причетні до протиправноі діяльності, – зазначають у пресслужбі.

Також у СБУ зазначили, що представники ТЦК паралельно проводять перевірку військовозобов’язаних громадян України. Вони виявляють тих, хто може порушувати правила військового обліку.

Чому повістки вручають активніше

На це питання відповів речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін. Він пояснив, що пов’язано це з недотриманням правил військового обліку. За словами Істоміна, під час адресного оповіщення – по квартирах – виявили, що багато громадян порушують правила обліку. Вони не сповіщують своєчасно про те, що змінили місце проживання.

Якраз цей фактор став ключовим в тому, що почали оповіщення на блокпостах, на вулицях, те, що так не подобається громадянам. Якщо це навіть приватний, все одно це є громадським місцем, згідно з визначенням. Тому туди ТЦК спільно з поліцією заходять без будь-якого дозволу, – говорить речник обласного ТЦК.

Водночас Істомін нагадав, що повістка, яку вручають ТЦК під час оповіщення – виклик до ТЦК задля уточнення військово-облікових даних. Водночас він додав, що добровольців дуже мало. Відтак, співробітники ТЦК мобілізують також невмотивованих чоловіків.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини