Ізраїль винесе “дипломатичну догану” послу України через звинувачення у співпраці із РФ

800

В Ізраїлі заявили, що їм “важливо мати можливість продовжувати координацію з РФ для ударів по іранських цілях у Сирії”.

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю відреагували на звинувачення України про співпрацю країни із державою-агресоркою Росією. Через це у зовнішньодипломатичному відомстві послу України в Ізраїлі Євгену Корнічуку винесли “дипломатичну догану”.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на The Jerusalem Post.

Видання пише, що ізраїльський прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу “розрекламував ізраїльську гуманітарну допомогу Україні та сказав, що для його країни важливо мати можливість продовжувати координацію з Росією для ударів по іранських цілях у Сирії”. Журналісти зазначають, що так Нетаньягу пояснив, чому Ізраїль не надає військову допомогу Україні.

На цю заяву в українському посольстві відреагували різко, звинувативши уряд Ізраїлю у “проросійській позиції”. Відповідну заяву було опубліковано на Facebook-сторінці українського дипломатичного представництва в Ізраїлі у неділю, 25 червня. Зокрема, у ній йшлося, що Ізраїль майже не допомагає Україні ні гуманітаорно, ні військово на тлі російської агресії.  А також те, що уряд Нетаньягу не запроваджував санкцій проти Росії, а, навпаки, збільшив двосторонню торгівлю протягом останніх двох років.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини