7 населених пунктів та 90 квадратних кілометрів, – Маляр перерахувала успіхи ЗСУ

443

Україна продовжує звільняти свої території від російських загарбників. Лиш за минулий тиждень вдалося вибити ворога з 7 населених пунктів і просунулися на 6,5 кілометра.

Про це пише 24 канал, посилаючись на Ганну Маляр

Результатами роботи наших військових поділилася заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона зауважила, що цих успіхів наші захисники досягнули у двох операційних районах.

Наступальні операції тривають

Впродовж минулого тижня в Донецькому та Таврійському оперативних районах:

  • просування наших військ наступального угруповання простягнулося на 6,5 кілометра;
  • під контроль вдалося повернути 90 квадратних кілометрів територій;
  • звільнили 7 населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне.

Яка ситуація на Донеччині

  • Актуальними даними поділився глава ОВА Павло Кириленко. За його словами, у звільнених Сторожевому та Благодатному триває зачистка. На жаль, села зруйновані росіянами на 75%.
  • Водночас відомо, що наші захисники взяли у полон окупантів. Правда, про це відзвітує згодом військово-політичне керівництво нашої держави.
  • За словами Кириленка, після планової зачистки планують розмінувати бодай прохідні шляхи. Що стосується руйнувань, то глава ОВА навів статистику, щоб краще візуалізувати ситуацію. Він зазначив, що з 370 будинків більш-менш цілими залишилися менш як 50.
  • Крім того, Кириленко наголосив на важливості евакуації мирного населення. За його словами, станом на 18:00 12 червня, з Благодатного вивезли 3 дорослих, а зі Сторожевого – 7, зокрема одну особу з інвалідністю. Ще трьох осіб з інвалідністю евакуювали з Нескучного.

Успішне просування наших захисників вкрай негативно впливає на моральний стан ворога. Так, значні втрати у живій силі ворога спричинили зріст дезертирства. Спалах спостерігається у Луганській області.

Причому мовиться не про звичайних військових, а про бійців зі штурмових підрозділів “Шторм-Z”. Якщо говорити на хлопський розум, то це ті ж зеки, але набрані не Пригожиним, а Міноборони та Шойгу.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини