На Закарпатті заборонили діяльність УПЦ Московського патріархату: що це означає

675

На засіданні Закарпатської обласної ради було прийнято рішення про введення заборони на діяльність всіх організацій, що мають зв’язок з Російською Федерацією, на території регіону. Відповідне рішення було ухвалене 1 червня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Закарпатської обласної ради, пише OBOZREVATEL Відповідна ухвала стосується всіх релігійних, церковних, громадських та інших організацій, які “співпрацюють або пов’язані з країною-агресором Російською федерацією”.

В ухваленому депутатами рішенні також містяться рекомендації правоохоронним органам щодо оперативного та ефективного реагування на випадки антиукраїнської пропаганди, яку здійснюють представники релігійних, громадських та інших організацій.

Зазначимо, що в українських містах масово відмовляються від Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Деякі області вже заборонили діяльність проросійських церков, тоді як в інших областях ця заборона частково застосовується, приймаються рішення окремими громадами або населеними пунктами.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини