У Москві затримували українку, яка хотіла повернути викрадених Росією дітей, – ЗМІ

868

Російські ЗМІ оприлюднили відео з допитом жінки, яка намагалсь повернути викрадених українських дітей додому. Стверджують, що затримана – співробітниця фонду Save Ukraine.

За інформацією пропагандистських новинних сайтів, жінку звуть Ольга Гургуля. На відео вона розповіла, що на прохання “волонтера Анастасії” хотіла оформити опікунство над двома неповнолітніми дітьми у Генічеську Херсонської області, пише 24 Канал.

Жінку депортували

Прессекретарка фонду Save Ukraine Ольга Єрохіна у коментарі російському BBC розповіла, що затримана – хрещена мати хлопчика, яка намагалася забрати його та брата з окупованої Росією Херсонської області. Після оформлення опікунства жінка мала вивезти дітей спочатку до Києва, а потім до Німеччини.

У фонді розповіли, що співробітники ФСБ забрали у жінки документи, телефон та два дні допитували її, погрожуючи в’язницею. Після цього жінку депортували до Мінська і там відпустили. Однак забрати 17-річного хрещеника та його брата їй, на жаль, вдалося.

Цікаво, що, за словами Єрохіної, затримання та допит жінки сталися понад тиждень тому, однак відео з допитом почали форсити лише сьогодні.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини