Витік секретних даних: США шпигували за Зеленським — CNN

945

Матеріали показують масштаби стеження США не лише за РФ, а й за ключовими союзниками.

У злитих у соцмережі секретних документах з Пентагону є інформація про те, що США шпигують за своїми ключовими союзниками, зокрема за Україною, Південною Кореєю та Ізраїлем.

Про пишуть видання CNN та The New York Times, повідомляє ТСН

Журналісти CNN переглянули 53 документи, які потрапили у відкритий доступ. Один із них доводить, що США шпигують за Зеленським. Це не дивно, але українські чиновники глибоко розчаровані витоком.

Частина документів вказує на те, що США шпигують за військовим та політичним керівництвом України, аби мати чітке уявлення про українську стратегію на полі бою. Видання зазначає, що українське командування ефективно приховувало ключові секрети протягом усієї війни, тому для багатьох союзників успішна операція зі звільнення Харківської області минулого літа стала несподіванкою. Американці ж після цього хочуть мати свої дані, аби бачити оперативну картину та потреби Сил оборони України.

Деякі з оригінальних документів викривають масштаби американського прослуховування ключових союзників, зокрема, Південної Кореї, Ізраїлю та України, повідомили журналісти.

Інша частина матеріалів показує ступінь проникнення США до Міністерства оборони Росії та російської ПВК “Вагнер”. Це вдалося зробити переважно шляхом перехоплення повідомлень та налагодження комунікації з живими джерелами, але тепер вони можуть бути відрізані чи поставлені під загрозу.

А третина документів містить відомості про слабкі місця в озброєнні армії України — системи ППО, чисельність та готовність батальйонів до критичної фази війни. Все це відбувається у момент розвитку довірчих відносин щодо розвідувальної інформації між США та Україною, пояснили автори.

Союзники США також проводять оцінку та намагаються визначити, чи не постраждали внаслідок витоку їхні власні джерела та методи.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини