Чому Росія атакує Україну крилатими ракетами саме вдень: Жданов пояснив нюанси

598

Військовий експерт зауважив, що російські військові льотчики просто не підготовані для роботи в нічний час доби.

Росія запускає крилаті ракети по Україні зазвичай вдень через наявність ракет здебільшого повітряного базування та підготованість екіпажів стратегічних бомбардувальників до денної роботи, – пише ТСН.

Таке пояснення дав військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі.

За його даними, в РФ залишилися здебільшого ракети повітряного базування, які екіпажі літаків навчені запускати лише в денний час доби.

“Крилатими ракетами можуть бити і вночі. Все залежить від готовності та вміння здійснювати пуски ракет у нічний час. Річ у тім, що крилаті ракети здебільшого – повітряного базування, морського залишилося дуже мало – “Калібри”. Тому вогневі нальоти здебільшого відбуваються вдень, коли екіпажі можуть спокійно піднятися в повітря, вийти до району ракетного удару і потім спокійно приземлитися у світлий час доби. Якщо б екіпажі були підготовані для роботи в нічний час, вони б завдавали у нічний час ці ракетні удари“, – пояснив експерт.

“Для кораблів особливої різниці немає: що день, що ніч. Єдине, що може впливати – це погодні умови: щоб не було шторму, тому що у штормовому морі ракетні пуски доволі ускладнені і викликають підвищений ризик заходів безпеки під час пусків”, – додав Жданов.

“Тому здебільшого – в денний час саме через підготованість засобів застосування і засобів для пусків цих ракет, а саме – екіпажів цих стратегічних бомбардувальників. Не такі вони вже й суперпідготовані, як виявляється на ділі, як їх піарить російська пропаганда”, – звернув увагу військовий експерт.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини