У палаючому Бахмуті врятували 8-річного Богдана, маму і тата якого вбив російський снаряд (відео, фото)

370

У Бахмуті, який зазнає регулярних атак і обстрілів з боку російських окупантів, правоохоронці врятували 8-річного хлопчика. Дитина залишилася сиротою через ворожий снаряд, який убив його батьків, і тепер Богдана виховуватиме його тітка.

Про це 25 жовтня передали у прес-службі поліції Донецької області, – пише РБК-Україна.

Хлопчик залишився один у районі міста, куди практично немає доступу через масовані атаки загарбників.

“Його родину відібрали рашисти: тато й мама загинули на вулиці під час артилерійського удару. Жінка була на 7 місяці вагітності”, – розповіли правоохоронці.

Отримавши інформацію про те, що в Бахмуті дитина потребує екстреної евакуації, поліцейські, ризикуючи життям, вивезли Богданчика з-під вогню, і тепер він знаходиться у безпечному місці.

“Район, де мешкав хлопчик, – під постійними ударами росіян, а шляхи до нього зруйновані, дістатися туди майже неможливо. Попри це, було організовано рятувальний рейс. До складу екіпажу увійшли начальник відділу превенції, парамедики, працівник служби у справах дітей”, – йдеться у повідомленні.

У палаючому Бахмуті врятували 8-річного Богдана, маму і тата якого вбив російський снаряд (відео, фото)

Під час рятувальної операції їм довелося залишити бронемашину та долати частину дороги пішки.

Хлопчика розшукали – його прихистила сусідка. З’ясувалося, що кілька днів тому батьки залишили його під опікою знайомої і вирушили на похорон до свого родича. Але в цей момент поряд вибухнув снаряд, і подружжя загинуло від уламкових поранень.

“Тіла пролежали на вулиці декілька днів, бо ворожі атаки не припинялися, і забрати їх було неможливо. Дізнавшись, що тато, мама й ненароджений братик або сестричка загинули, Богдан втік від сусідки, схопив велосипед і поїхав на те місце”, – кажуть. у поліції.

У палаючому Бахмуті врятували 8-річного Богдана, маму і тата якого вбив російський снаряд (відео, фото)

Правоохоронці допомогли осиротілому хлопчику зібрати речі, вивезли з небезпечного району та нагодували. За ним уже їде тітка, яка забере племінника і виховуватиме його.

Хвостатий помічник поліцейських – такса на прізвисько Рем – стала новим другом для дитини, і допомагає йому втамувати душевний біль.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини