Чому відбуваються “облави”: у Сухопутних військах пояснили примусове вручення повісток

818

Роман Горбач пояснив, чи законне вручення повісток порушникам комендантської години.

Про це пише ТСН

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач погоджується, що в деяких випадках вручення повістки виглядає як покарання – наприклад, коли їх дають тим, хто порушив комендантську годину, і тим більше, коли такого військовозобов’язаного викрили в нічному клубі.

“Можливо, це й виглядає як покарання. Але це не покарання. Просто деякі начальники територіальних центрів, скажімо так, шукають найефективніший спосіб вручити повістку. Ми ж не йдемо на рибалку в місце, де не ловиться риба? Так і тут. Тим більше, те, що людина перебувала в нічному клубі та порушила комендантську годину, не означає, що вона не свідома, має погані моральні якості або взагалі злочинець. Це може бути абсолютно адекватна людина. Просто не вона сама прийшла в територіальний центр, а її запросили”, – зазначив він.

За його словами, те саме стосується чоловіків, які ще навесні евакуювалися на захід країни. Горбач говорить, що за статистикою, таким людям вручили в рази менше повісток, ніж тим, хто зареєстрований в західних областях.

“Хоча суб’єктивні враження можуть бути іншими”, – резюмував він.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини