“Парадокс, з яким зустрілися росіяни”: Кім розповів про настрої українців на тимчасово захопленій Херсонщині

985

У тимчасово захопленому окупантами Херсоні настрої дуже різні, але ніхто з людей не любить росіян. 

Російські війська очікували, що Херсонщина і Миколаївщина будуть їх зустрічати з квітами та переходити на бік загарбників, але навіть під тимчасовою окупацією ніхто з українців не погоджується на кооперацію з росіянами.

Про це заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв’ю “УП”, – пише ТСН.

“Час грає проти нас. Багато людей, які чекали, зараз виїжджають через Крим, через Росію. Вони повертаються до України через велике коло, тому що окупанти не пропускають через лінію зіткнень. Частина людей навпаки стала ще агресивніша і вступає до партизанського руху, який там, на Херсонщині, зараз дуже активно й розвивається, і дійсно допомагає нашим ЗСУ”, – розповів Кім про настрої на Херсонщині.

За його словами, деякі люди чекають і “вже зляться, чому українські війська так довго йдуть”.

“Є об’єктивні та суб’єктивні причини, чому ми це робимо. Не ми, а ЗСУ. Настрої там дуже різні, але ніхто не любить росіян”, – додав він.

Водночас, Кім каже, що більшість людей порівнюють те, що пропонують окупанти, і те, що було в Україні, і ніхто не хоче жити під окупацією і диктатурою загарбників.

“Це, в принципі, той парадокс, з яким зустрілися росіяни. Бо вони очікували, що Херсонщина, Миколаївщина будуть їх зустрічати з квітами та переходити. Але навіть під окупацією ніхто з наших співвітчизників не погоджується на кооперацію з росіянами”, – підсумував він.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини