В Маріуполі закінчуються запаси їжі та води, жителям оточених окупантами міст загрожує голодна cмepть – ООН

905

Війна в Україні також обмежить доступ до їжі для мільйонів людей в усьому світі.

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) закликала забезпечити їй доступ до мешканців оточених російськими окупантами українських міст та зон бойових дій, насамперед Маріуполя, оскільки їм може загрожувати голодна смерть, – пише ТСН.

Про це йдеться в заяві організації.

“Ми закликаємо всіх надати нам необхідний доступ, щоб зв’язатися з людьми в містах, які перебувають в облозі. Одна справа, коли люди страждають від спустошення війни. Інша справа, коли вони вмирають від голоду”, – заявив виконавчий директор ВПП Девід Бізлі після візиту до України.

Вважається, що в оточеному Маріуполі, де може перебувати біля 100 тисяч людей, закінчуються останні запаси їжі та води. Місто Миколаїв залишається недоступним через активний конфлікт у цьому районі. ВПП також стурбована кількома містами на сході країни.

У заяві організації ООН також зазначається, що через війну понад 7 мільйонів українців стали внутрішніми переселенцями і близько 60% із них занепокоєні тим, що не зможуть забезпечити себе їжею, адже через війну були порушені системи постачання постачання та логістики продуктів у багатьох областях України.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини