Медведчуку змінять запобіжний захід через втечу з-під домашнього арешту – Венедіктова

927

Проросійського політика підозрюють у державній зраді, він фігурант у двох кримінальних провадженнях.

Затриманому депутату від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктору Медведчуку змінять запобіжний захід через втечу з під домашнього арешту , – пише ТСН

Про це 15 квітня повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова в ефірі телемарафону.

“Те, що Медведчук втік, означає, що тепер у нього однозначно має змінитися запобіжний захід. І коли тоді були якісь можливості домашнього арешту, знаходили суди, то на сьогодні вже зрозуміло, що тут має бути утримання під вартою. Тому після такого виявлення пана Медведчука він однозначно повинен перебувати тепер під вартою і очікувати на розгляд суду“, – сказала вона.

Венедіктова пояснила, що втеча Медведчука не буде кваліфікуватися додатково. Її використають виключно для зміни запобіжного заходу.

“Ви пам’ятаєте, що у нас щодо Медведчука є дві справи. У першій справі вже слідство у нас закінчено, причому там дуже “гарні” статті. Ми на початку травня минулого року надали підозру у державній зраді, і якраз 438-а – це військовий злочин. Друге провадження ми ще розслідуємо, там ми подивимося, до яких результатів ми дійшли”, – додала Венедіктова.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини