росія може знову напасти на Київ: генерал Грузевич розповів, чи готова Україна до опору

1080

росія і досі не вивела з Білорусі частину своїх військ.

Окупанти можуть здійснити ще одну спробу нападу на Київ. А тому українські військові зараз роблять все можливе, щоб захистити столицю та область, – пише ТСН.

Про це повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Олександр Грузевич.

Олександр Грузевич зазначив, що у російських вбивць були дві стратегічні цілі – це вихід на кордони Луганської та Донецької областей та захоплення столиці України. Наразі окупантам нічого не вдалося.

“Зараз він перенацілить свої сили для того, щоб здійснити хоча б одну ціль. Вірогідність того, якщо він буде мати успіх, я в цьому сумніваюсь, то вірогідність того, що буде спроба наступу на Київ, все ж є. По тих силах, які залишаються, що одним із варіантів розвитку подій, після перегрупування, буде повторна спроба захопити столицю. Однозначно. Це дозволить ворогу створити свої умови, вийти “переможцями”, бо зараз Росія, як “загнаний вовк” — тримається тільки на своїй пропаганді”, — зазначив генерал.

Грузевич додав, що у Білорусі досі залишається багато російських військових. Там вони перегруповуються.

“Третину сил ми знищили, третину він перекидає на Схід, а третину він залишив у Білорусі. Тому що, якщо ми всі сили перекинемо на схід, щоб його обороняти — у нього можливість “будь ласка, з іншого боку заходь”. Але ми на це не купимось. Ми вживаємо усіх заходів задля оборони Києва та області”, – наголосив генерал Грузевич.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини