РФ витратила майже всі запаси ракет, тепер їх вироблятимуть цілодобово, – Генштаб

2327

Влада країни-окупанта через витрату майже всіх ракет та боєприпасів, вирішила перевести підприємства військово-промислового комплексу на цілодобовий режим роботи.

Про це повідомили у Генштабі Збройних Сил України, передає “Еспресо.Захід“.

“Триває двадцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупаційні війська продовжують наступальну операцію проти України. Стратегічні завдання щодо розгрому угруповань ЗС України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються не виконаними. Частково ворогу вдалося тимчасово зайняти населені пункти та встановити контроль над шляхами сполучення у Донецькому та Південнобузькому операційних районах”, – йдеться у повідомленні.

Також за рахунок переміщення незлагоджених та небоєздатних підрозділів із Центрального та Східного військових округів ворог намагається вжити заходів для нарощування угруповань військ у напрямку на Київ.

“У зв’язку з витратою майже всього боєзапасу ракет і деяких видів боєприпасів військово-політичним керівництвом прийнято рішення про переведення підприємств російського військово-промислового комплексу, що залучені до виробництва КРМБ “Калібр” та боєприпасів до РСЗВ “Смерч”, на цілодобовий режим роботи”, – зазначили в Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському напрямках суттєвих змін у дільності росіян нема, вони зосередились на фортифікації зайнятих рубежів.

На Слобожанському та Сумському активних наступальних дій нема, ворог здійснює перегрупування та намагається налагодити логістичне забезпечення.

“Окупанти більш активно ведуть розвідку. Російські терористичні війська не полишають спроб заволодіти містом Ізюм, посилюють угруповання введенням додаткових підрозділів, здійснюють заходи з метою організації інженерного та матеріально-технічного забезпечення”, – зазначили в Генштабі.

У Луганській області ворог активізувався біля Рубіжного і частково має там успіх. Війська Росії продовжують постійні обстріли незахищеної цивільної інфраструктури для залякування мирних мешканців і обмеження дій сил оборони.
У Донецькій області активних бойових дій ворог не вів.

На Таврійському напрямку противник намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим у тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області.

На Південнобузькому напрямку активних дій російських окупантів не відзначено. Ворог продовжує здійснювати обстріли цивільної інфраструктури, нарощує систему логістичного забезпечення угруповання.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини