“Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією” – Зеленський

1079

Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією на тлі російського атаки.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу об 11:30, передає Громадське.

Про розірвання дипвідносин просило МЗС України ще 22 лютого. Після того, як Путін визнав самопроголошені «ЛНР» та «ДНР».

Міністерство закордонних справ закликало українців негайно покинути територію Росії та не планувати туди поїздки. На тлі російської агресії проти України у дипломатів можуть бути обмежені можливості в наданні консульської допомоги на території РФ.

Що відбувається?

У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи.

Перед тим увечері 23 лютого ватажки «ДНР» та «ЛНР» попросили президента Росії Володимир Путіна «допомогти у відбитті агресії» з боку України. У своїх зверненнях вони заявляють про нібито зростання кількості обстрілів з боку України та скаржаться, що їм через це довелося евакуювати десятки тисяч людей.

Верховна Рада запровадила в Україні воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив про створення антипутінської коаліції разом із західними партнерами.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини