В Україні посилили правила проїзду в поїздах і автобусах: як уникнути проблем

721

В уряді пішли на черговий вимушений крок в боротьбі з коронавірусом – на цей раз карантинні обмеження торкнулися сфери пасажирських перевезень.

Вже з 21 жовтня дістатися з одного регіону країни в інший автобусом, поїздом або літаком не можна буде без сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту. Тому, щоб точно потрапити до транспорту, потрібно мати ці документи при собі, – пише Оbozrevatel.

Відповідні зміни Кабінет міністрів вніс до “карантинної” постанови № 1236. Посилені правила будуть діяти в областях, де встановлено “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідбезпеки. Вони набувають чинності з 21 жовтня.

Зокрема, новий порядок передбачає, що всі пасажири і водії автобусів і поїздів, а також пасажири літаків, пілоти і весь екіпаж повинні мати при собі один з наступних документів:

1) сертифікат про проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 в паперовому вигляді (для регіонів в “жовтій” зоні – документ про отримання однієї дози двудозної вакцини від COVID-19);

2) міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат в електронному вигляді в додатку “Дія”, що підтверджує:

  • проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 (або однієї дозою для “жовтих” регіонів);
  • негативний результат ПЛР-тестування;
  • повне одужання від хвороби;

3) негативний ПЛР або експрес-тест на визначення антигену (діє протягом 72 годин).

Нові вимоги будуть поширюватися виключно на міжобласні перевезення, причому як регулярні, так і нерегулярні. На міських і внутрішніх маршрутах все залишиться без змін. Крім того, нові правила не будуть застосовуватися до дітей до 18 років.

Правила проїзду з 21 жовтня

Відповідальність за наявність необхідних документів у всіх пасажирів, водіїв і авіаційного персоналу літаків покладається безпосередньо на перевізника.

 

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини