7-річна донька переписувалася з батьком за кілька хвилин до трагедії: нові подробиці про катастрофу Ан-26

3760

Цей політ забрав життя хлопців із 11 областей.

Катастрофа Ан-26 у Харківській області – найбільший в історії випадок одночасної загибелі стількох льотчиків. Слідчі уже завершили огляд місця падіння. На спецмайданчик військового аеродрому вивезли всі уламки літака. На експертизу передали і бортові самописці. Але, за інформацією місцевих посадовців, розшифровувати їх ще не почали. Лише за місяць урядова комісія з розслідувань причин авіатрощі має надати перші висновки. Доти всі навчальні

Ан-26 – основний транспортний літак ЗСУ: що відомо про модель повітряного судна
польоти на АНах заборонено.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

В’ячеслав Золочевський, єдиний хто вижив у катастрофі,

Єдиний вцілілий в авіакатастрофі Ан-26 курсант одужує – лікарі
одужує. Рани на голові у нього загоюються, тож медики вже за тиждень планують його відправити додому.

Також у нього вже побували слідчі. Він дав покази, щоправда, подробиць поки не розголошують.  Курсант не пам’ятає всіх подій того вечора. Зі слів посадовців, під час падіння В’ячеслав ніби опинився в капсулі з фюзеляжу: частина літака прикрила курсанта і тим самим врятувала його життя.

“Ним займається і психіатр, і психолог. Ведеться комплексна робота. Невропатолог, нейрохірург, травматологи, хірург, терапевт, психіатр, психолог. Купа людей задіяні в його лікуванні”, – повідомив начальник військово-клінічного шпиталю Північного регіону Едуард Хорошун.

А в решти 26 родин лише горе. Усі загиблі – молоді. Штурману Олексію Остапенку було лише 28. Після цього польоту він мав отримати кваліфікацію першого класу. 7-річна донька переписувалася з ним за кілька хвилин до катастрофи. І заспокоювала маму, коли телефон чоловіка уже не відповідав.

“І мені дитина сказала: “Мама, почекай. Він, може бути, мені щось відповів”. І вона дістає телефон, і я бачу цю переписку. Мене це не те, щоб зворушило. У мене було таке відчуття, що вона начебто щось передчувала в це момент”, – поділилася дружина загиблого офіцера Олена Остапенко.

Цій жінці неймовірно важко говорити, але вона дуже боїться, що на льотчиків можуть повісити вину за катастрофу. І, принаймні, за свого каже, що він жив своєю роботою і знав, як її робити.

“Він жив літаками. Це його професія, це його покликання. Тому що ось прям чогось, як літати, він не вмів. Дійсно, ось навіть елементарне. Поміняти кран він не міг. У мене чоловік не розумів нічого, крім самолетов”, – каже Олена Остапенко.

Горе не лише в родинах загиблих. Вже другу добу харків’яни йдуть до Харківського національного університету повітряних сил імені І. Кожедуба. Біля східців запалюють лампадки. Тут залишають іграшкові літачки, оберемки квітів. Перед світлинами стають навколішки.

Цей політ забрав життя хлопців із 11 областей. До Харкова з’їхалися їхні родичі. Шість родин поселилися у готелі, всі інші – у родичів. Уже завтра у них почнуть брати зразки  ДНК для впізнання тіл. Триватиме  експертиза щонайменше три тижні.

 

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини