Падіння військового літака біля Чугуєва: знайшли тіло ще одного загиблого

1916

Увечері 25 вересня під Чугуєвим на Харківщині впав літак з курсантами Харківського нацуніверситету Повітряних сил і офіцерами Міноборони. Вже є офіційна інформація про загиблих. На щастя, кільком особам вдалося вижити.

Інформацію про загиблих підтвердив голова Харківської ОДА Олексій Кучер у фейсбуці. Чиновник додав, що є і ті, хто вижив, передає 24 канал.

Терміново виїхав на місце подій. Усім потерпілим буде надано всебічну допомогу. Також вони отримають компесанції від держави,
– зазначив Кучер.

Під Чугуєвом упав літак. Є загиблі. Терміново виїхав на місце подій. Є ті, хто вижив. Усім постраждалим буде надано всебічну допомогу.

Gepostet von Олексій Кучер am Freitag, 25. September 2020

Інформацію про жертв і про те, що на борту перебували курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ, підтвердили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ. Військові кажуть, що є і травмовані.

Сьогодні увечері на Харківщині сталась авіаційна катастрофа літака Ан-26 (б/н 76) Повітряних Сил ЗС України.Літак…

Gepostet von Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces am Freitag, 25. September 2020

Раніше була інформація, що на борту перебували 28 осіб. Однак у ДСНС уточнили, що 27 (7 офіцерів і 20 курсантів), оскільки одного із курсантів не допустили до польоту.

Уточнена інформація щодо падіння літака у #Харківській області⤵️За інформацією диспетчера аеродрому на борту…

Gepostet von ДСНС України am Freitag, 25. September 2020

❗️❗️❗️Важливо ↘️Станом на ранок 26 вересня, на місці авіаційної катастрофи у Харківській області від ДСНС залучено 62 особи та 10 од. техніки. Також працюють психологи ДСНС. Тривають пошуки трьох осіб.

Gepostet von ДСНС України am Freitag, 25. September 2020

Також відомо, що 2 вдалося вижити – вони вистрибнули з літака, коли вже той досягав землі. Їх госпіталізували: один із них перебуває в критичному стані, другий – у важкому.

Головне про падіння літака з курсантами на Харківщині

Трагедія сталася приблизно о 20:50 25 вересня за 2 кілометри від військового аеропорту в Чугуєві. Під час заходу на посадку літак втратив керованість та впав біля автомобільної дороги.

Розбився літак АН-26, що належить Збройним силам України. Політ відбувався у межах навчальної програми.

Одразу після падіння літака сталося його займання. Майже за годину (о 21:55) вогегноборцям вдалося ліквідувати пожежу.

Окрім рятувальників, на місці також працювали поліцейські, військові та слідчі ДБР. Зокрема, прибули їхні керівники.

За фактом авіакатастрофи правоохоронці порушили кримінальну справу – стаття “Порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки”. Розпочалося слідство. Наразі слідчі з’ясовують усі обставини.

Попередня причина інцидету – в літака відмовив двигун.

Президент Володимир Зеленський разом із керівником його офісу Андрієм Єрмаком 26 вересня прибудуть на Харківщину, де мають намір відвідати місце смертельного падіння літака.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини