Сьогодні Іво Бобул святкує День народження: згадуємо найвідоміші хіти співака (відео)

7708

Сьогодні своє 67-річчя святкує Народний артист України Іво Бобул – народний артист України, співак, композитор, лауреат багатьох фестивалів.

Народився 17 червня 1953 року в селі Тереблене Глибоцького району Чернівецької області в багатодітній сім”ї.

У 1968 році закінчив середню школу та вступив до ПТУ № 76 в місті Слов’янськ Донецької області. У 1969 році взяв участь у конкурсі художньої самодіяльності між училищами, де завоював звання лауреата. У 1972 році був призваний до лав Радянської армії. Під час служби їздив із концертами по військових частинах.

Світлина від Іва Бобула.

Став лауреатом Конкурсу військової пісні. У 1979 році був запрошений композитором В. Громцевим у ВІД “Море” Севастопольського відділення Кримської державної філармонії. У 1980 році – робота у ВІД “Черемош” Чернівецької обласної філармонії. У 1981 році був переведений солістом ВІД “Жива вода” Чернівецької обласної філармонії. Під час роботи в колективі була записана перша платівка з піснями композитора Л. Дутківського, які потім стали шлягерами: “Якщо любиш, кохай”, “Зоряна ніч”, “Краю мій, край”, “Я побачив гори”.

У 1984 році працював у Тернопільській філармонії солістом І керівником ВІД “Віватон”. З 1997 році – соліст Чернівецької обласної філармонії. Він став одним із найкращих співаків України.

Багато пісень з репертуару Іво Бобула стали народними шлягерами: “Душі криниця”, “Місячне колесо”, “Якщо любиш, кохай”, “На Україну повернусь”, “Скрипалю”, “Одна єдина” та багато інших. У 2002 р. були випущені студією “6 секунд” чотири компакт-диски: “Золота колекція”, “Емігрантка”, “Небеса очей твоїх”, “Тополина любов”.

4 квітня 2004 року відбулась значна подія у творчому житті співака – великий сольний концерт на найпрестижнішій сцені Національного палацу культури “Україна”, під час якого були виконані найкращі пісні маестро.

Джерело: ACC

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини