На Одещині перша церковна громада перейшла до ПЦУ

1569

Громада святого Димитрія Солунського села Пужайкове Балтського району на Одещині оголосила про перехід із Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної церкви України. Про це Радіо Свобода повідомив прес-секретар Одесько-Балтської єпархії отець Теодор Оробець.

Про це повідомляє радіо Свобода

За його словами, за таке рішення проголосували понад 300 людей.

«Громада виявила бажання, щоб у селі була створена українська православна церква. Склали відповідний протокол, поставили підписи, оформлений документ передали до Одеської обласної державної адміністрації. На Водохреща й сьогодні відслужив у сільському храмі як священик Православної церкви України», – розповів він.

Також отець Теодор Оробець зазначив, що на Одещині це перший випадок, коли громада розпочала й довела до кінця справу про перехід до ПЦУ.

Протоієрей Владислав Тарасов, що очолював громаду Пужайкового до переходу, утримався від коментарів. Радіо Свобода намагалося зв’язатися із протоієреєм через родичів, але священник не відповів.

Прихожани розповіли, що після переходу парафії до Православної церкви України священика перевели служити в інше село. Отримати коментар від Алексія, митрополита Балтського та Ананьївського Української православної церкви (Московського патріархату) Радіо Свобода також не вдалося.

За даними УПЦ (МП) на кінець грудня 2018 року, ця церква налічувала 12 092 парафій в Україні.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини