“УПЦ МП сама загнеться”: в ПЦУ різко відповіли на рішення суду

1168

Після хвилі переходів парафій Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України намітилася пауза.

Багато громад, які як і раніше належать УПЦ МП і хотіли б приєднатися до ПЦУ, “вичікують, чим це все закінчиться, як воно все буде, як обернеться”, – сказав OBOZREVATEL протоієрей Православної церкви України, настоятель Свято-Миколаївського храму (м.Полтава) Олександр Дедюхін, – пише obozrevatel.

Він пояснив цей феномен так: “Церква – це, окрім духовного, ще й суспільно-політичний інститут. Чекають, як нова влада “зеленого смузі” буде ставитися до церкви. Люди чекають, що їм скажуть начальники на місцях”.

У цьому контексті священик зауважив, що замість цього “потрібно вчитися думати самостійно, жити самостійно, жити за Євангелієм, а не за заповітами голови облдержадміністрації”.

“Я б радив все-таки переходити, бо ПЦУ – це канонічна церква, а УПЦ МП – неканонічна організація, яка рано чи пізно загнеться сама собою”.

митрополит Онуфрій
митрополит Онуфрій Офіційний сайт УПЦ МП

Коментуючи останнє рішення суду Києва, згідно з яким УПЦ МП не зобов’язана вказувати в своїй назві приналежність до Російської православної церкви, Олександр Дедюхін сказав: “Це звичайна справа. Спочатку революція, потім реакція. Моє завдання як священика, і завдання церкви загалом – і далі проповідувати Христа. А Христос – це правда, і коли ми проповідуємо, все приходить в потрібне русло. Рано чи пізно все буде називатися своїми іменами. Нам хотілося б, щоб раніше, але буде трохи пізніше. Нічого страшного”.

 

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини