“Путін відправляє в Україну свою останню армію, перелом у війні близько” – генерал Романенко

3751

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін перекидає в Україну останню армію, яка ще не була задіяна у війні проти України. Вона апріорі не може бути достатньо ефективною, оскільки є “кадрованою” армією низької якості.

Найближчі цілі агресора – повна окупація Луганської та Донецької областей, а також створення котлів для ЗСУ. Але можливості для досягнення цих цілей вкрай сумнівні.

Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передає Обозреватель.

“Резерв для другої наступальної операції, можливо, сформують, коли зі сходу прийде п’ята польова армія. Це остання армія, яка ще не задіяна у війні в Україні. Вона була кадрована, це означає, що вона поповнювалася з використанням місцевих ресурсів, підготовлених не найкращим чином. Все, що кадроване, – це військові структури низької якості. Але якщо немає інших резервів, а стоїть завдання – померти, але виконати путінські цілі – залучать і таку армію. Путіну потрібні сильніші позиції на чергових переговорах, тож збирається все, що є. Питання не в тому, що Кремль уже не ставить перед собою якихось завдань, а в тому, що його план зірвано Збройними силами та силами оборони України. Вони, як і раніше, можуть ставити собі будь-які завдання, але питання про те, наскільки ми, Україна, ЗСУ, даватимемо їм такі можливості.Зараз у Кремлі розуміють, що це нереалістично, виходячи з тих можливостей, які у них є.” – сказав Романенко.

“На стратегічному рівні перелому немає. Наше головне завдання зараз – встояти. Якщо потім вдасться накопичити серйозні сили в озброєннях та людях, тоді можна буде говорити про перехід у контрнаступ.” – підсумував Романенко.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини