ОГП просить для Медведчука заставу в понад 300 мільйонів

754

Офіс генерального прокурора визначив заставу для підозрюваного у держзраді кума Путіна голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука у розмірі трохи більше 300 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба ОГП у коментарі УП:

“Тримання під вартою – виключний запобіжний захід. Слідчі судді мають право не визначати заставу в кримінальному провадженні щодо злочину, вчиненого із застосуванням насильства, злочину, що спричинив загибель людини, щодо створення злочинних організацій та поширення злочинного впливу, а також тих, що стосуються незаконного обігу наркотиків. Злочинів проти основ національної безпеки в цьому переліку немає.

Тому прокуратурою подано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. Верхня межа розміру застави, визначена КПК, від 80 до 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб – досить низька.

Прокуратура просить 132159 розмірів прожиткових мінімумів або 300 000 930 грн, виходячи з того, що це приблизно десята частина тих, цінностей, що могли бути розграбовані, а оцінити збитки від державної зради взагалі неможливо. Тому, зважаючи на предмет посягання, матеріальне становище підозрюваного та наявні ризики – подано клопотання із таким розміром застави”.

13 травня Печерський районний суд має обирати Медведчуку запобіжний захід. Офіс генпрокурора клопотатиме про арешт із альтернативою застави. Як відомо, активи Медведчука заблоковані через санкції РНБО.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини