“Неприємна і безсовісна подія”: в ОП прокоментували позачергову вакцинацію в Тернопільській області

1827

Щеплення поза чергою зробили співробітникам двох приватних компаній.

У Тернопільській області співробітники двох приватних компаній, які позачергово щепилися від коронавірусу, порушили офіційний протокол вакцинації, передає ТСН.

Про це з посиланням на заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка пише Укрінформ.

За його словами, вакцинація повинна відбуватися лише за дорожньою картою, яка затверджена Міністерством охорони здоров’я. Обласній владі дали “перше і останнє попередження” у зв’язку з інцидентом, наголосив він. Адже наразі дозу препарату можуть отримати лише люди з дуже високим ризиком інфікування, а також ті, хто надає медичні послуги.

“У Тернопільській області відбулася неприємна і відверто безсовісна подія, коли позачергово були вакциновані працівники декількох приватних підприємств. Це сталося в порушення порядку вакцинації. Допустити таке порушення порядку вакцинації на місцевому рівні було помилкою. Всі відповідальні особи в області повинні це чітко розуміти. Ми сподіваємося, що подібне більше не повториться – ні у Тернопільській, ні в інших областях”, – зазначив Тимошенко.

Два дні тому у Тернополі препаратом Covishield вакцинували співробітників “Агропродсервіс” і “Тернопільського м’ясокомбінату”. Обидві компанії опублікували фото процесу вакцинації в соцмережах, а пізніше ці пости видалили. У “Агропродсервісі” пояснили, що для отримання вакцин звернулися з листом-проханням нібито до Центру первинної медицини.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини