Україна номінувала Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру

1050

Верховна Рада звернулася до Норвезького Нобелівському комітету та запропонувала кандидатуру українського режисера і політв’язня Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

За відповідне рішення проголосували 245 народних обранців, повідомляє 24 канал.

Виходячи з того, що Олег Сенцов протягом всього періоду незаконного утримання під вартою, ризикуючи власним життям, демонструє приклад мужнього, ненасильницького опору в боротьбі за базові права і свободи людини, Верховна Рада висуває кандидатуру Олега Сенцова на присудження Нобелівської премії миру, – йдеться в заяві Верховної Ради до Норвезькому Нобелівському комітету.

Тепер Нобелівський комітет має розглянути це звернення, оскільки Верховна Рада України є державним органом влади. Саме тому, за правилами Нобелівської премії, український парламент має право номінувати людей на цю відзнаку.

Додамо, що на Нобелівську премію миру у 2018 році претендують аж 329 кандидатів. Серед них – 217 осіб і 112 організацій. До речі, Сенцова зможуть включити до списку претендентів на отримання премії вже у 2019 році, оскільки кандидати зазвичай повинні бути подані до 1 лютого року присудження.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини