Фірма сина Гринкевича уклала договорів на 210 мільйонів бюджетних грошей

591

Будівельна фірма Гринкевичів, яка постачала одяг Міністерству оборони до 2023 року була зареєстрована у Житомирі.

За час своєї діяльності вона виграла в Житомирській області близько двох десятків тендерів на загальну суму 210 мільйонів гривень, – пише  24 канал.

Однією з фірм, яка належить родині й також займалася постачанням Міноборони, є ТОВ “Будівельний альянс монтажпроєкт”. Її керівником є син скандального бізнесмена Ігоря Гринкевича – Роман.

Що відомо про будівельну фірму Гринкевичів

У 2023 році фірма змінила керівника і кінцевого бенефіціара. Ним став Гринкевич Роман Ігорович. Того ж року ТОВ “Будівельний альянс монтажпроєкт” змінило місце своєї реєстрації з Житомира на Вінниччину.

Фірма має широкий перелік зареєстрованих видів діяльності, займається будівельними роботами, а її основним видом діяльності є “Оптова торгівля текстильними товарами”. Втім, так було не завжди.

Ймовірно, у 2023 році фірма змінила вид діяльності. У звіті на офіційному сайті Рахункової палати від 24 жовтня 2023 року вказано, що зареєстрований ТОВ “Будівельний альянс монтажпроєкт” не передбачає спеціалізації щодо виробництва речового майна. Водночас основним видом діяльності є “будівництво житлових і нежитлових будівель”.

Ба більше, у звіті рахункової палати вказано, що фірма вчасно не поставила речове майно на 425 тисяч гривень за п’ятьма договорами з Міноборони. Мовиться про одяг для українських військових.

Протягом усього часу своєї діяльності ТОВ “Будівельний альянс монтажпроєкт” на державних закупівлях укладали договори більше ніж на 491 мільйон гривень.

Згідно з даними Clarity Project, близько 210 мільйонів з цих грошей – за закупівлі у Житомирській області.

Тендери у Житомирській області

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації був найчастішим замовником фірми. Протягом 2019 – 2023 років він уклав з ТОВ 18 договорів на загальну суму понад 202 мільйони гривень.

У жовтні 2020 року “Житомирський обласний краєзнавчий музей” Житомирської обласної ради уклав договір з фірмою Гринкевичів на поточний ремонт приміщень та фасаду Літературно-меморіального музею Лесі Українки за півтора мільйона гривень.

Того ж року відділ культури, національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Черняхівської районної адміністрації Житомирської області уклав з фірмою договір на капітальний ремонт початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу Черняхівської музичної школи майже за 4 мільйони гривень.

Додавайте "Україна Неймовірна" у свої джерела Google Новини